Ortodontie
Ce este tratamentul ortodontic ?

Tratamentul ortodontic reprezinta modalitatea de aliniere si indreptare a dintilor, stabilizarea si corectarea relatiilor ocluzale intre cele doua arcade.

Inghesuirile si ocluziile incorecte afecteaza in timp sanatatea dintilor, a gingiilor si a articulatiei temporo-mandibulare. O masticatie deficitara va avea urmari asupra integritatii tubului digestiv.

Am nevoie de tratament ortodontic ?

Multe persoane au dintii nealiniati, iar indreptarea acestora nu este doar un deziderat estetic, ci si o imbunatatire a sanatatii oro-dentare.

Atunci cand dintii nu se suprapun corect, muschii maxilarului sunt solicitati suplimentar, ceea ce duce la probleme de articulatii sau chiar la dureri de cap.

Cat dureaza un tratament ortodontic ?

Durata tratamentului depinde de severitatea problemei si poate dura de la cateva luni pana la doi-trei ani. Majoritatea pacientilor sunt tratati pe parcursul a unu-doi ani. In acest timp, sunt necesare vizitele la cabinet, la fiecare 4 saptamani. Dupa indepartarea aparatelor ortodontice, de cele mai multe ori este necesara purtarea unui aparat de contentie, pentru a ajuta la pastrarea noii pozitii a dintilor.

Ce este un aparat ortodontic fix ?

Indreptarea dintilor necesita o ghidare mai precisa decat cea obtinuta cu un aparat ortodontic mobil. In aceste cazuri se folosesc aparatele fixe, Sarma metalica uneste bracketii si contribuie la schimbarea pozitiei dintilor.